Tomatenbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/27/1998 - 18:41
Bereidingswijze
doe het meel in een kom en strooi het zout langs de rand van de kom bij het meel.
maak in het midden van het meel een kuiltje. los de gist op in het water en voeg de suiker erbij, laat 10 minuten op een warme plaats staan. voeg de tomatenpuree toe aan de gist oplossing en roer zeer goed door. schenk de gistoplossing in het kuiltje van het meel en voeg het vet toe.maak het deeg verder volgens het basisrecept voor bruinbrood en bak het brood volgens het recept.
Ingrediƫnten
500 gram tarwemeel - 10 gram zout - 25 gram gist - 2,5 dl lauwwarm water - 1 theelepel suiker - 4 eetlepels tomatenpuree - 25 gram vet
Hulpmiddelen & keukengerei
broodbakblik.
Leuke tips
heel appart brood bij soep bv.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120272
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
307
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia