Bereidingswijze
voeg de geperste knoflook en de kruiden aan het gerezen deeg toe en kneed alles goed door. verdeel het deeg over de bakplaat of doe in de braadslede. dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen. bak het brood ca. 50 minuten onderin een op 175 graden voorverwarmde oven tot het een mooie bruine korst heeft gekregen. laat het brood afkoelen op een rooster.
Ingrediƫnten
750 gram tarwemeel - 15 gram zout - 40 gram gist - 4 dl lauwwarm water - 1,5 theelepel suiker - 2 eieren - 40 gram vet - 6 uitgeperste teentjes knoflook - 2 eetlepels gedroogde italiaanse tuinkruiden.
Hulpmiddelen & keukengerei
ingevette bakplaat of kleine braadslede.
Leuke tips
lekker bij fondue of bij soep ook appart om het bij spagettie te serveren.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120271
Homepage ID
2355
Smaak
P
Teller
2086
Drank
Uit
Bookmarked
61
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
maak van de meel, het zout, de gist, het water, de suiker, de eieren en het vet een gerezen deeg volgens het basis recept voor bruinbrood.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht