Bereidingswijze
voeg de geraspte kaas toe aan het deeg, maar houd hiervan enkele eetlepels achter om er het brood mee te bestrooien. kneed alles enkele min. door,vorm van het deeg een brood en doe dit in de vorm.bestrooi het deeg met de overgebleven kaas. dek de vorm af met een vochtige doek en laat het deeg nogmaals rijzen op een warme plaats ca. 1 uur.bak het brood ca. 50 min in een op 225 graden voorverwarmde oven tot de korst mooi bruin is. laat op een rooster afkoelen.
Ingrediƫnten
500gram bloem
10 gram zout
25 gram gist
3 dl lauwwarme melk
1 theelepel suiker
20 gram boter
150 gram geraspte belegen kaas
10 gram zout
25 gram gist
3 dl lauwwarme melk
1 theelepel suiker
20 gram boter
150 gram geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
ingevette broodvorm.
Leuke tips
lekker bij de soep s'avonds of tussen de middag!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
120254
Homepage ID
2355
Smaak
P
Teller
503
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
maak van de bloem, het zout, de gist, de mekl, de suiker en de boter een gerezen deeg volgens het basisrecept voor wit melkbrood op mijn pagina.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht