Bereidingswijze
Maak de prei schoon. Gebruik alleen het wit en het eerste gedeelte van het groen. Snijd de prei in stukken van 10 cm lengte. Zorg ervoor dat u tien gelijke stukken overhoudt. Blancheer deze stukken 2-3 minuten in ruim kokend water. Laat ze goed uitlekken en enigszins afkoelen. Halveer de stukken prei in de lengte. Drapeer op elk bord een vierde gedeelte van de zalm zodat er mooie bergjes ontstaan. Leg vijf stukken prei in een stervorm op elk bord. Garneer met een flinke toef, met uitgelekte kappertjes uitgeroerde, zure room en een takje dille.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
5 dunne preien
200 g gerookte zalm
125 ml (1 bekertje) zure room
2-3 eetl. kappertjes
voor de garnering:
4 takjes dille
200 g gerookte zalm
125 ml (1 bekertje) zure room
2-3 eetl. kappertjes
voor de garnering:
4 takjes dille
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120230
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
538
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht