Bereidingswijze
Maak de preien schoon. Gebruik alleen het wit en snijd dit in smalle ringen. Houd 2 eetlepels preiringen achter voor de garnering. Meng de preiringen door het gehakt met het losgeklopte ei, beschuitkruim en zout en peper naar smaak. Vorm mooie stevige hambur-gers van het mengsel en bak deze in de boter gaar en goud-bruin (circa 6-7 minuten aan elke kant). Leg op het laatst de plak kaas op de hambur-ger en laat de kaas langzaam smel-ten. Snijd het broodje open, beleg het met de blaadjes sla, leg de hamburger ertussen en garneer met plakjes tomaat en ringe-tjes prei.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lunchgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
2? dunne prei
30 g boter
500 g rundergehakt
1 losgeklopt ei
4 eetl. beschuitkruim
zout, peper
4 plakken jong belegen kaas
4 (sesam)broodjes
8 blaadjes ijsbergsla
plakjes tomaat
30 g boter
500 g rundergehakt
1 losgeklopt ei
4 eetl. beschuitkruim
zout, peper
4 plakken jong belegen kaas
4 (sesam)broodjes
8 blaadjes ijsbergsla
plakjes tomaat
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
120229
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
297
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht