Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote kookpan waarin een vergiet past. Fruit de gepelde en kleingesneden ui en knoflook in de hete olie goudgeel. Voeg de kikkererwten toe en zoveel water dat de pan voor de helft is gevuld. Breng alles aan de kook en laat de kikkererwten circa 30 minuten zacht-jes koken.
Voeg de schoongemaakte in ringen gesneden prei en wortel toe. Doe de couscous in een met een theedoek beklede vergiet. Plaats de vergiet in de pan en let er op dat de cous-cous het kookvocht niet raakt. Leg een deksel over het vergiet en laat alles 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de blokjes courg-ettes, auber-gines en de geschilde in blokjes gesneden aardappel met de grof geknip-te selderij, peterselie, harissa, paprikapoeder, peper, zout, oregano en komijn naar smaak toe. Laat het gerecht nog 20 minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel 10 minuten voor het einde van de kooktijd nog 50 gram in klontjes verdeelde boter toe.
Voeg de schoongemaakte in ringen gesneden prei en wortel toe. Doe de couscous in een met een theedoek beklede vergiet. Plaats de vergiet in de pan en let er op dat de cous-cous het kookvocht niet raakt. Leg een deksel over het vergiet en laat alles 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de blokjes courg-ettes, auber-gines en de geschilde in blokjes gesneden aardappel met de grof geknip-te selderij, peterselie, harissa, paprikapoeder, peper, zout, oregano en komijn naar smaak toe. Laat het gerecht nog 20 minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel 10 minuten voor het einde van de kooktijd nog 50 gram in klontjes verdeelde boter toe.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
175 g kikkererwten
350 g couscous
3 eetl. (olijf)olie
1 grote ui
1-2 teentjes knoflook
3 preien
1 winterwortel
1 courgette
1 aubergine
3 aardappelen
2 takjes bladselderij
4 takjes peterselie
1 theel. harissa
2 theel. paprikapoeder
peper, zout, oregano, komijn
350 g couscous
3 eetl. (olijf)olie
1 grote ui
1-2 teentjes knoflook
3 preien
1 winterwortel
1 courgette
1 aubergine
3 aardappelen
2 takjes bladselderij
4 takjes peterselie
1 theel. harissa
2 theel. paprikapoeder
peper, zout, oregano, komijn
Leuke tips
Serveer de couscous en de groenten apart. Geef er als u er van houdt nog apart harissa (een hele scherpe rode saus) bij. Drink muntthee of gewoon water bij dit gerecht.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120227
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1165
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Week de kikkererwten een nacht in ruim water, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
Verdeel de couscous over een bakplaat en besprenkel deze met water en iets zout. Wrijf de couscous tussen de vingers, zodat een korrelige massa ontstaat en de korrels beginnen te zwellen. Laat de couscous 15 minuten rusten.
Verdeel de couscous over een bakplaat en besprenkel deze met water en iets zout. Wrijf de couscous tussen de vingers, zodat een korrelige massa ontstaat en de korrels beginnen te zwellen. Laat de couscous 15 minuten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht