Bereidingswijze
Was de linzen en de rijst in een zeef onder koud stromend water. Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Pel de uien en rasp deze fijn. Maak de preien schoon en snijd ze in ringen.
Doe de linzen, de rijst, de stukken aardappelen, geraspte ui en ringen prei in een snelkookpan met circa 2 liter water. Sluit de snelkookpan en breng deze onder druk. Kook de soep circa 15 minuten. Koel de snel-kook-pan voor het openen goed af met koud water. Open de pan. Zeef de inhoud en pureer de massa in de keukenmachine, mengbeker of met de staafmixer.
Los de bouillontabletten op in 2 dl kokend water. Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Voeg de kippenbouillon toe. Meng dit door de soep. Breng de soep op smaak met zwarte peper en zout.
Serveer de - heel dikke - soep.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
250 g linzen
75 g witte rijst
2 aardappelen
2 uien
2 preien
2 teentjes knoflook
2 kippenbouillontabletten
2 eetl. zonnebloemolie
30 g roomboter
zwarte peper, zout
75 g witte rijst
2 aardappelen
2 uien
2 preien
2 teentjes knoflook
2 kippenbouillontabletten
2 eetl. zonnebloemolie
30 g roomboter
zwarte peper, zout
Leuke tips
Vegetarische tip: neem groentebouillon i.p.v. kippenbouillon.
N.B. Bezit je geen snelkookpan, kook de soep dan in een gewone kookpan in circa 35 minuten gaar.
N.B. Bezit je geen snelkookpan, kook de soep dan in een gewone kookpan in circa 35 minuten gaar.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120224
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1412
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht