Bereidingswijze
Bestrooi de garnalen met peper en zet ze weg in een kom. Maak de preien schoon, snijd ze in de lengte in vieren en snijd ze vervolgens in stukken met een lengte van 5-6 cm.
Bestrijk de eerste tien rijstvellen met het water-azijnmengsel en spreid ze uit op het werkvlak om zacht te worden. Trek een rijstvel voor-zich-tig los van het werkvlak en leg dit met de punt van u af (net als bij een croissantje) en leg er een eetlepel garnalen 2 cm vanaf de onderkant op. Leg er een eetlepel preiringetjes omheen en klap de kant van het rijst-vel die naar u toe ligt strak over de garnalen heen. Klap de zijkanten naar binnen en vouw ze stevig dicht. Rol het pakketje stevig op in de richting van de punt van de driehoek. Vul alle rijstvel-len op deze manier.
Verhit 1-2 cm olie in een grote koekenpan. Bak de garnalenloempiaatjes per 3-4 tegelijk tot ze goudbruin zijn, circa 5 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren met een vissaus (nam pla) of chilisaus.
Bestrijk de eerste tien rijstvellen met het water-azijnmengsel en spreid ze uit op het werkvlak om zacht te worden. Trek een rijstvel voor-zich-tig los van het werkvlak en leg dit met de punt van u af (net als bij een croissantje) en leg er een eetlepel garnalen 2 cm vanaf de onderkant op. Leg er een eetlepel preiringetjes omheen en klap de kant van het rijst-vel die naar u toe ligt strak over de garnalen heen. Klap de zijkanten naar binnen en vouw ze stevig dicht. Rol het pakketje stevig op in de richting van de punt van de driehoek. Vul alle rijstvel-len op deze manier.
Verhit 1-2 cm olie in een grote koekenpan. Bak de garnalenloempiaatjes per 3-4 tegelijk tot ze goudbruin zijn, circa 5 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren met een vissaus (nam pla) of chilisaus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor circa 20 stuks
Ingrediƫnten
350 g gepelde verse garnalen, fijngehakt
zwarte peper
3 dunne preien
? dl water met 1 theel. azijn
20 driehoekige rijstvellen of vierkante wonton-velletjes, diepgevroren
(arachide- of sla)olie
zwarte peper
3 dunne preien
? dl water met 1 theel. azijn
20 driehoekige rijstvellen of vierkante wonton-velletjes, diepgevroren
(arachide- of sla)olie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
120219
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
977
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht