Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui toe en fruit deze glazig. Roer de suiker met de rode kool erdoor. Schep goed om tot de kool enigszins is geslonken.
Voeg de appel met zout, peper, kruidnagelpoeder, laurier-blad, azijn en bouillon toe en laat het gehakt en de kool, afgedekt, in circa 35 minuten zachtjes gaar stoven. Schep tussentijds af en toe om. Verwijder de laatste 5 minuten het laurierblad en voeg de in plakken gesneden knoflookworst toe, zodat deze goed kan meewarmen.
Lekker met aardappelpuree.
Voeg de appel met zout, peper, kruidnagelpoeder, laurier-blad, azijn en bouillon toe en laat het gehakt en de kool, afgedekt, in circa 35 minuten zachtjes gaar stoven. Schep tussentijds af en toe om. Verwijder de laatste 5 minuten het laurierblad en voeg de in plakken gesneden knoflookworst toe, zodat deze goed kan meewarmen.
Lekker met aardappelpuree.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
30 g boter
350 g gehakt
1 ui, fijngehakt
15 g suiker
1 rode kool van ca. 800 g of 600 g gesneden rode kool
2 appels, in schijfjes
zout, peper
mespunt kruidnagelpoeder
1 laurierblad
2 eetl. (rode wijn)azijn
1 dl runderbouillon, rode wijn of sinaasappelsap
4 kleine knoflookworstjes
350 g gehakt
1 ui, fijngehakt
15 g suiker
1 rode kool van ca. 800 g of 600 g gesneden rode kool
2 appels, in schijfjes
zout, peper
mespunt kruidnagelpoeder
1 laurierblad
2 eetl. (rode wijn)azijn
1 dl runderbouillon, rode wijn of sinaasappelsap
4 kleine knoflookworstjes
Leuke tips
Variatie:
Vet een ovenschaal in. Leg onderin de helft van het gehakt-koolmengsel, hierop aardappelpuree, weer een laag gehaktkool en dek het geheel af met aardappelpuree. Druk de plakken knoflookworst in de aardappelpuree en zet de schaal in een oven van 200 ?C tot het gerecht door en door warm is. Of in een magnetron, afgedekt, ca. 750 Watt. De tijd is afhanke-lijk van de begintemperatuur van het gerecht.
Vet een ovenschaal in. Leg onderin de helft van het gehakt-koolmengsel, hierop aardappelpuree, weer een laag gehaktkool en dek het geheel af met aardappelpuree. Druk de plakken knoflookworst in de aardappelpuree en zet de schaal in een oven van 200 ?C tot het gerecht door en door warm is. Of in een magnetron, afgedekt, ca. 750 Watt. De tijd is afhanke-lijk van de begintemperatuur van het gerecht.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120214
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
694
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht