Bereidingswijze
Was de preiringen en laat ze goed uitlekken.
Verhit de boter en voeg de plakjes aardappel, ui en prei toe. Roer goed, zodat de groenten goed door de boter omhuld worden. Dek de pan af en laat de groenten een minuut of 10 zachtjes garen, maar niet bruin worden. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep doorkoken tot de groenten beetgaar zijn. Te gare groenten verliezen hun smaak. Voeg de melk toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de stukjes lente-ui.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 6-8 personen
Ingrediƫnten
350 g prei, in ringen
50 g boter
400 g vastkokende aardappelen, geschild in in dunne plakjes (? cm) gesneden
100 g ui, gepeld en in dunne plakjes (? cm) gesneden
9 dl kippenbouillon
2 dl melk
zout, peper
3 lente-uitjes, in kleine schuine ruiten gesneden
50 g boter
400 g vastkokende aardappelen, geschild in in dunne plakjes (? cm) gesneden
100 g ui, gepeld en in dunne plakjes (? cm) gesneden
9 dl kippenbouillon
2 dl melk
zout, peper
3 lente-uitjes, in kleine schuine ruiten gesneden
Leuke tips
* Bewaar het dikke groen van de prei voor een andere soep, stoofschotel of roerbakgerecht of voor het maken van een groentebouillon.
Vegetarische tip: vervang de kippenbouillon door groentebouillon.
Romige tip: vervang een deel van de melk door room en/of serveer de soep gegarneerd met een dot geklopte room of creme fraiche.
Alcoholische tip: voeg een flinke eetlepel pastis, ouzo of droge witte vermout toe aan de soep.
Gebonden soep: houdt u meer van een gebonden soep, pureer de soep dan met een staafmixer of in de keukenmachine.
Vegetarische tip: vervang de kippenbouillon door groentebouillon.
Romige tip: vervang een deel van de melk door room en/of serveer de soep gegarneerd met een dot geklopte room of creme fraiche.
Alcoholische tip: voeg een flinke eetlepel pastis, ouzo of droge witte vermout toe aan de soep.
Gebonden soep: houdt u meer van een gebonden soep, pureer de soep dan met een staafmixer of in de keukenmachine.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120211
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1400
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht