mixed grill van vis met knoflookmayonaise.*

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 20:36
Bereidingswijze
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Bedek een grillrooster met aluminiumfolie en leg de verschillende soorten vis er naast elkaar op.
- Bestrijk de vis aan beide kanten met de 'knoflook-olie'.
- Schuif het rooster 7 - 10 cm onder de hete grill en laat de vis aan beide kanten in ca. 4 minuten gaar worden.
- Leg de vis op warme borden, garneer met partjes citroen en geef de knoflookmayonaise er apart bij.
- Lekker met sperziebonensalade met rettich en gepofte aardappelen.
Afbeelding
mixed grill van vis met knoflookmayonaise.*
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
3 teentje(s) knoflook
2 eetlepel(s) olie (olijf)
1 stuk(s) pepers (Spaans)
6 eetlepel(s) mayonaise
1 eetlepel(s) citroensap
1 eetlepel(s) peterselie (fijngehakt)
0.50 stuk(s) citroenen
2 stuk(s) sliptongetjes ontschupd
4 stuk(s) gamba's
2 stuk(s) zalmfilet
Leuke tips
- WIJNTIP: Schenk een droge, fris-fruitige wijn bij de gegrilde visjes met knoflookmayonaise.
- Bijvoorbeeld een Sauvignon de Bordeaux.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120168
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
2900
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Pers de teentjes knoflook fijn.
- Verwarm de olie met 1/3 van de knoflook en een klein stukje peper, ca. 1 minuut op een laag vuur.
- Meng de mayonaise met het citroensap, de peterselie en de rest van de knoflook.
- Snijd de citroen in partjes.
- Spoel de verschillende soorten vis af onder de koude kraan en dep ze droog.
- Kerf de sliptongetjes hier en daar diep in.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes