mini loempia.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 20:33
Bereidingswijze
- De garnalen zelf pellen en heel fijn hakken.
- De kipfilet in heel kleine blokjes snijden.
- De worteltjes in heel fijne reepjes snijden.
- De soun een 1/2 uur laten weken en dan uit laten lekken.
- De eieren klutsen.
- De ui en knoflook fijn snijden en in de olie fruiten.
- Als de geur naar boven komt het vlees en de garnalen erbij doen.
- Dit ca. 15 minuten smoren op een klein vuur.
- Vervolgens de worteltjes toevoegen en als deze al slap worden ook de lente ui, tauge, soun en de geklopte eieren erbij doen.
- Tot slot kan ook de maggi, zout en peper toegevoegd worden.
- Alles goed roeren zodat het goed vermengd wordt.
- Als dit gebeurt is, is de vulling klaar en nemen we de loempia-velletjes die we vullen met 1 el van de vulling.
- Dichtvouwen en in hete olie goudbruin frituren.
Afbeelding
mini loempia.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
125 gram garnalen
125 gram kipfilets
125 gram wortelen
125 gram tauge
25 gram soun (rijstvermecelli)
2 stuk(s) eieren
2 stuk(s) lente-uitjes
3 stuk(s) maggiblokjes
zout
1 eetlepel(s) suiker
0.50 theelepel(s) peper
1 stuk(s) uien
1 teentje(s) knoflook
2 eetlepel(s) olie
1 pakje(s) loempiavellen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
120167
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
16219
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
206
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes