Zuid afrikaanse Bobotie Met Preisaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 17:14
Bereidingswijze
Maak de prei schoon, snijd hem in grove ringen en was deze goed. Kook de ringen prei 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Pureer de gekookte, uitge-lekte prei in de keukenmachine, in de mengbeker of met de staafmixer. Zet de puree apart.
Fruit de ui en de appel in de boter. Meng dit met het vlees, brood, kerriepoeder, suiker, 1 ei, azijn, zout, peper en rozijnen. Voeg de fijngehak-te amandelen toe. Schep om. Doe de massa in een beboterde ovenschaal. Verdeel de laurierblaadjes eroverheen. Bak de bobotie in een voorverwarm-de oven van 200?C in 30 tot 45 minuten gaar. Klop de overge-bleven twee eieren los met de melk of room, de preipuree en de korian-der. Schenk dit mengsel de laatste 15 minuten over de bobotie voor deze uit de oven wordt genomen. Serveren met rijst en een chutney.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
500 g prei
2 uien, fijngehakt
1 appel, in parten
30 gram boter
600 gram fijngehakt gaar vlees
2 sneetjes, brood geweekt en uitgeknepen
2 eetl. kerriepoeder
2 eetl. suiker
3 eieren
2 eetl. azijn
2 theel. zout
? theel. peper
30 gram rozijnen
12 blanke amandelen
6 laurierblaadjes
1 ? dl melk, room of een mengsel van beide
1 theel. korianderpoeder
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120159
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
663
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
N.B. Bij gebruik van rauw gehakt is de bereidingstijd circa 75 minuten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2