iers ontbijt met roerei, zalm en prei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 17:12
Bereidingswijze
Neem een kom, breek de eieren boven de kom en voeg de melk, peper en zout naar smaak toe.
Klop het eimengsel goed los met een garde zodat het luchtig wordt. U heeft te kort geklopt als u nog sliertjes eiwit kunt zien en te lang geklopt als het mengsel schuimig is geworden. Laat het mengsel in het laatste geval even rusten.
Snijd de zalm in reepjes en de prei in smalle ringen. Voeg beide toe aan het eimengsel.
Neem een steelpan (roerei moet zacht en glanzend zijn, niet hard en droog) en smelt hierin de boter.
Schenk het eimengsel in de pan zodra de boter is gesmolten.
Roer nu voortdurend met een houten lepel over de bodem van de pan om het reeds gestolde ei naar boven te halen.
Roerei is goed zodra alles net gestold is en nog mooi glanst.
Serveer dit Ierse roerei met sodabread of wit geroosterd brood.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ontbijt voor 2 personen
Ingrediƫnten
4 eieren
4 eetl. water of melk
50 g gerookte zalm
wit van 1 dunne prei
peper, zout
25 g boter
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
120158
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1730
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2