Bereidingswijze
Maak het fruit schoon, en schik het rondom de ananas op een groot bord. Dan het eten : steek de spiritus aan, prik een stukje fruit op je vork; eerst in de drank dopen en dan in de basterdsuiker. Laat de suiker boven het vuurtje carameliseren, en dan opeten met slagroom. Ziet er prachtig uit, is erg gezellig, maar kost bijna geen tijd.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een vlammende fruitfondue om je/elkaars ? vingers bij af te likken
Ingrediƫnten
nodig : 1 ananas
1 leeg blikje ( 400 gr tomaten )
wat spiritus
fonduevorkjes
vers fruit in hapklare stukjes ( arrdbeien, ananas, banaan, etc )
en pp :
bakje drank ( rum of zo )
bakje bruine basterdsuiker
bakje slagroom
1 leeg blikje ( 400 gr tomaten )
wat spiritus
fonduevorkjes
vers fruit in hapklare stukjes ( arrdbeien, ananas, banaan, etc )
en pp :
bakje drank ( rum of zo )
bakje bruine basterdsuiker
bakje slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
fonduevorkjes
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120147
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
1247
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd een kapje van de boven- en onderkant van de ananas af. Hol de ananas uit mbv het blikje, en zet het blikje in de ananas. Vul het blikje met een laagje spiritus. Zet de kap er weer op tot gebruik.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht