Gevulde Kipfilet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 13:34
Bereidingswijze
* Dek de kipfilets af met vershoudfolie en sla ze plat.
* Besmeer een kant van de filets met de kruidenkaas.
* Verdeel hierover de ham en de basilicum.
* Rol de kipfilets op en bind ze vast met keukentouw.
* Verhit de olie in een grote koekenpan.
* Bak de filets inj ca. 5 min. rondom bruin.
* Blus af met wijn.
* Voeg de doperwten en de tomatenblokjes toe.
* Laat sit afgedekt op een matig vuur ca. 10 min. stoven.
* Haal de filets uit de pan en verwijder het touw.
* Snijd ze in mooie plakken, leg ze op borden en schep de saus eromheen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bevat p.p. ca. 520 kcal., 2180 kJ, 35 gr. eiwit, 36 gr. vet, 8 gr. koolhydraten.
Ingrediƫnten
2 dubbele kipfilets,
125 gr. kruidenkaas,
100 gr. rauwe ham,
10 blaadjes basilicum,
1 dl (olijf)olie,
1 1/2 dl witte wijn,
150 gr. diepvries doperwten,
200 gr. tomatenblokjes uit blik
Hulpmiddelen & keukengerei
Extra nodig: vershoudfolie en keukentouw
Leuke tips
Lekker met tagliatelle

Wijnadvies:
Beuajolais Domaine de Charpenay, Franse rode wijn
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120131
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
885
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette