Roergebakken Varkensvlees Met Chinese Kool

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 10:12
Bereidingswijze
Snijd het vlees in dunne plakjes en doe deze in een kom. Voeg 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry, snufje zout en de sesamolie toe. Schep goed om.
Verhit een wok en voeg de helft van de olie toe. Roerbak het vlees in de hete olie 2-3 minuten. Neem het uit de pan, voeg de rest van de olie toe en roerbak de knoflook, peper en Chinese kool 2-3 minuten. Voeg de rest van de rijstwijn, sojasaus, 2-3 eetlepels water en suiker of honing toe. Breng aan de kook en doe het vlees terug in de pan. Laat alles door en door heet worden.
Serveer direct met rijstnoedels, mihoen of gekookte rijst.

* Rijstnoedels 15 minuten in kokend water weken en laten uitlekken. Verwarm de noedels vlak voor gebruik door ze circa 45 seconden in kokend water te koken of even in hete olie te bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
500 g mager varkensvlees (varkensfilet of -haas)
2 eetl. Chinese sojasaus
2 eetl. rijstwijn of droge sherry
snufje zout
2 theel. sesamolie
3 eetl. (arachide)olie
1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper, in ringetjes
1 Chinese kool, in repen
2 theel. bruine basterdsuiker of honing
Leuke tips
Tip
Maak een gevulde maaltijdsoep van dit gerecht door er 1?-2 liter bouillon bij te schenken en de noedels op het laatst in de soep mee te koken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120110
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
497
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2