Bloemkool Met Groene Tagliatelle

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 10:06
Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout bijtgaar en laat deze uitlekken. Pel de uien en snipper ze fijn.
Verhit de olie en fruit de ui zachtjes aan. Voeg de pijn-boompitten en krenten toe en bak deze mee met de ui. Schenk de wijn erbij, roer goed en laat de wijn, onafgedekt, circa 5 minuten inkoken.
Doe de roosjes bloemkool met de goed uitgelekte, kleiner gesneden ansjovis of sardientjes en de fijngeknipte basilicum in de saus en kook ze bijtgaar. Breng op smaak met peper.
Serveer de tagliatelle met de bloemkoolsaus en een schaaltje geraspte kaas.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 bloemkool
zout
300-400 g groene tagliatelle
2 uien
2-3 eetl. (olijf)olie
50 g pijnboompitten
50 g krenten
3 dl droge witte wijn (Soave)
2 blikjes ansjovis of sardientjes in olie
3 blaadjes verse of 1-2 theel. gedroogde basilicum
peper
geraspte pittig belegen kaas
Leuke tips

Variatie:
. Vervang de ansjovis of sardientjes door tonijn of zalm.
. Vervang de pijnboompitten door pompoenpitten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120107
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
366
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(Voor)bereidingstijd: circa 30 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2