Bloemkoolsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 09:55
Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Schrap de wortel en snijd hem in luciferreepjes. Was de courgette en snijd hem in blokjes. Schil, zo nodig, de krielaardappeltjes en halveer ze of snijd grotere exemplaren in vieren. Kook de bloemkoolroosjes, wortelreepjes en aardappeltjes in een pan bijtgaar. Voeg de laatste minuut de courgette-blokjes toe. Laat de groente en aardappeltjes afkoelen tot lauwwarm en schep ze luchtig om in een slakom.
Snijd de kaas in blokjes en meng deze door de salade. Klop een dressing van de olie, azijn, zout, peper en mosterd en meng deze met de fijngeknipte peterselie door de salade.
Serveer de bloemkoolsalade op kamertemperatuur, nooit te koud, dan verdwijnt een groot deel van de smaak.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 kleine bloemkool
1 (winter)wortel
1 courgette
200 g (kriel)aardappeltjes
200 g Hollandse gatenkaas
6 eetl. (olijf)olie
2 eetl. wijnazijn
zout, peper
1 theel. mosterd
3 takjes peterselie
Leuke tips
Variaties:
. Vervang de kaas door 6 hardgekookte eieren of neem 100 gram kaas en 4 eieren.
. Garneer de salade met zwarte olijven zonder pit
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120106
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
2970
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(Voor)bereidingstijd: circa 30 minuten + afkoelen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2