Bereidingswijze
Als de boullion klaar is voeg er de erwten en de groenten bij en laat dit op hoog vuur gaar worden. Als alles goed gaar is, dan met de staafmixer het geheel goed pureren, zodat er niets meer van de groenten te zien is en het geheel een homogene massa is geworden.
Daarna nog even goed warm laten worden, worst en spek toevoegen en wat kruiden naar smaak
Daarna nog even goed warm laten worden, worst en spek toevoegen en wat kruiden naar smaak
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een smakelijke maaltijd soep die kinderen vooral aanspreekt
Ingrediƫnten
4 tot 6 grote boullionblokjes
1 pond spliterwten
1 pond soepgroenten
1 kleine knolselderij
1 pond mager gerookte spekblokjes
1 rookworst
kruiden naar smaak
(peterselie, snufje paprikapoeder,peper)
1 pond spliterwten
1 pond soepgroenten
1 kleine knolselderij
1 pond mager gerookte spekblokjes
1 rookworst
kruiden naar smaak
(peterselie, snufje paprikapoeder,peper)
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer mag ook een gewone mixer zijn
Leuke tips
Lekker met stokbrood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120086
Homepage ID
4873
Smaak
N
Teller
1104
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet een pan water met de boullionblokjes op laag vuur en laat deze smelten. Maak de knolsederij schoon en snijd deze in kleine blokjes. Bak het spek op laag vuur totdat ze zacht en toch knapperig zijn
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht