Bereidingswijze
Snijd de mooiste stukken vlees van de haas in dunne plakjes en draai de rest van het vlees door de gehakmolen of keukenmachine.
Vermeng het gehakt met alle ingredienten op het spek na.
Neem een vuurvaste schaal( goed voor een pond vlees) en doe hierin op de bodem de plakjes spek en laat deze overhangen over de rand van de schaal. Doe er dan afwisselend een laag gehakt, en dan een laag vlees in leggen.
Sla dan het spek terug over het vlees en bak het geheel 75 minuten op 180?C in een voorverwarmde oven.
Overtollig vet naa afloop afgieten en het geheel laten afkoelen
In dikke plakken snijden en serveren.
Vermeng het gehakt met alle ingredienten op het spek na.
Neem een vuurvaste schaal( goed voor een pond vlees) en doe hierin op de bodem de plakjes spek en laat deze overhangen over de rand van de schaal. Doe er dan afwisselend een laag gehakt, en dan een laag vlees in leggen.
Sla dan het spek terug over het vlees en bak het geheel 75 minuten op 180?C in een voorverwarmde oven.
Overtollig vet naa afloop afgieten en het geheel laten afkoelen
In dikke plakken snijden en serveren.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
- 1 ontvelde haas zonder bot
- 250 gr. varkensgehakt lekker gekruid
- 1 uitje gehakt
- 2 eierdooiers
- 1 glas cognac
- 1 geraspte wortel
- 100 gr. rozijnen
- 3 eetlepels bouillon
- 250 gr. spek in plakjes
- peper en zout
- 250 gr. varkensgehakt lekker gekruid
- 1 uitje gehakt
- 2 eierdooiers
- 1 glas cognac
- 1 geraspte wortel
- 100 gr. rozijnen
- 3 eetlepels bouillon
- 250 gr. spek in plakjes
- peper en zout
Leuke tips
Heerlijk met wat verse tomaat en een flinke snee roggebrood
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
120084
Homepage ID
4210
Smaak
N
Teller
537
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht