Gestoomde Bloemkool Met Broccoli En Pesto- Of Tuinkruidensau

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/25/1998 - 17:31
Bereidingswijze
Maak de bloemkool en broccoli schoon en verdeel ze beide in roosjes. Maak de lenteuitjes of de prei schoon en snijd ze in schuine stukken van 4-5 cm lengte.
Leg de groenten naast of juist door elkaar in de stoomkorf van de stoom-pan. Vul het waterniveau tot gemiddeld. De stomer hoeft niet voorverwarmd te worden. Stoom de groenten in circa 11 minuten gaar.
Klop de creme fraiche luchtig met de pesto en serveer de saus bij de gestoomde groenten.
Lekker bij vis, kip, rood vlees, pasta of rijst.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
400 g bloemkool (? grote bloemkool)
200-250 g broccoli (1 struikje)
3 lenteuitjes of 1 dunne prei

voor de pestosaus:
125 ml creme fraiche
2-3 eetl. groene of rode pesto (potje)
Leuke tips
Variaties:
. Combineer de bloemkool met courgette, bleekselderij of paprika.
. Serveer bij de gestoomde groenten een groene tuinkruidensaus van creme fraiche, mayonaise, yoghonaise, halvanaise met fijngeknipte peterselie, bieslook, dille, dragon of kervel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120070
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
658
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(Voor)bereidingstijd: circa 25 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2