Bloemkoolbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/25/1998 - 17:28
Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon, verdeel haar in roosjes en blancheer deze 3 minuten in kokend water met zout en het citroensap.
Laat de roosjes goed uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en rol ze vervolgens elk in een plakje bacon. Zet de bacon zo nodig vast met een cocktailprikker.
Maak een dik beslag van de bloem, het ei, het bier en peper, zout en kerriepoeder naar smaak.


Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en frituur ze in frituurvet of olie van 180?C tot de roosjes goudgeel van kleur zijn.
Bak niet meer dan enkele stuks tegelijk, omdat het vet anders teveel afkoelt. U krijgt dan geen krokant korstje meer.

Haal de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit het vet, laat ze uitlekken op keukenrolpapier en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Serveer de beignets met een mosterd-, ketchup- of kerriesaus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
1 bloemkool
zout
sap van een halve citroen
200 g bacon

voor het bierbeslag:
200 g bloem
1 ei
1 pijpje bier
peper, zout, kerriepoeder

frituurvet of olie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120069
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
338
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2