Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Kook de roosjes in circa 10 minuten in ruim kokend water beetgaar, neem ze uit de pan, laat ze goed uitlekken en doe ze over in een - voorverwarmde - schaal.
Bak het rundergehakt rul in een droge (zonder boter) koeken-pan en kruid het met zout, peper en paprikapoeder.
Verhit de olie in een pan. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn. Fruit de ui en knoflook zacht, maar niet bruin in de hete olie.
Maak de pepers schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in smalle ringetjes. Snijd de tomaten klein.
Voeg de pepers, tomaten, zout, peper en oregano toe aan het uimengsel. Laat alles circa 10 minuten zachtjes koken.
Schep het gehakt over de bloemkoolroosjes in en schenk de warme salsa over het gerecht.
Garneer met een takje oregano of ringetjes groene peper.
Bak het rundergehakt rul in een droge (zonder boter) koeken-pan en kruid het met zout, peper en paprikapoeder.
Verhit de olie in een pan. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn. Fruit de ui en knoflook zacht, maar niet bruin in de hete olie.
Maak de pepers schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in smalle ringetjes. Snijd de tomaten klein.
Voeg de pepers, tomaten, zout, peper en oregano toe aan het uimengsel. Laat alles circa 10 minuten zachtjes koken.
Schep het gehakt over de bloemkoolroosjes in en schenk de warme salsa over het gerecht.
Garneer met een takje oregano of ringetjes groene peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 grote bloemkool
400 g rundergehakt
zout, peper, paprikapoeder
voor de salsa:
1 eetl. olie
1 ui
1 teentje knoflook
2 groene pepers
3 ontvelde (vlees)tomaten
zout, peper
1 theel. verse fijngeknipte oregano of een mespunt gedroogde oregano
400 g rundergehakt
zout, peper, paprikapoeder
voor de salsa:
1 eetl. olie
1 ui
1 teentje knoflook
2 groene pepers
3 ontvelde (vlees)tomaten
zout, peper
1 theel. verse fijngeknipte oregano of een mespunt gedroogde oregano
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120067
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
544
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht