Roergebakken Andijvie Met Mandarijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/25/1998 - 17:22
Bereidingswijze
Maak de andijvie schoon en snijd de groente in smalle repen.
Verhit een wok, wadjan of grote hapjespan. Voeg de olie toe en laat deze heet worden.
Roerbak de andijvie met de gember tot de groente bijtgaar is.
Voeg de mandarijntjes met het sap en een scheutje gembersi-roop of sojasaus toe en schep voorzichtig om.
Bestrooi voor het serveren met de geroosterde sesamzaadjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 2 personen
Ingrediƫnten
400 g andijvie
2 eetl. (sesam)olie
1 theel. verse gemberwortel, geraspt of 1 bolletje fijngehakte geconfijte gember
2 eetl. mandarijntjes uit blik met 1 eetl. mandarijnensap
scheutje gembersiroop of sojasaus
1 eetl. geroosterde sesamzaadjes
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120066
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
270
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingstijd: circa 12 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2