Andijviesalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/25/1998 - 17:18
Bereidingswijze
Maak de andijvie schoon en snijd de groente in heel dunne repen.
Verhit de olie en bak hierin de spekreepjes goudbruin. Voeg de bouillon, de azijn en peper naar smaak toe, roer goed over de bodem en zet het vuur uit.
Was de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne schijfjes. Besprenkel deze met citroensap tegen het verkleuren.
Meng voor het serveren de andijvie met de appel, de walno-ten en de dressing.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
500 g andijvie

voor de dressing:
5 eetl. (olijf)olie
75 g spekreepjes
1 dl bouillon
4 eetl. azijn
peper
2 appels (Jonagold, Elstar)
2 eetl. citroensap
40 g gepelde walnoten, grof gehakt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120065
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
584
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2