Andijvie, Roergebakken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/25/1998 - 17:11
Bereidingswijze
Maak de andijvie schoon, snijd de groente in dunne repen en was deze goed. Laat de andijvie uitlekken. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Pel de knoflook en hak deze fijn. Verhit de olie in een wok of wijde braadpan en roerbak de andijvie, prei, knoflook en gemberpoeder in circa 2 minuten enigszins zacht. Roer de satesaus uit met het hete water en voeg dit mengsel samen met de pinda's toe. Maak de groente op smaak af met de ketjap manis en serveer direkt. Lekker met varkensvlees, pittige gehakballetjes en rijst of mihoen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
750 g andijvie
1 prei
1-2 teentjes knoflook
2-3 eetl. olie
1 theel. gemberpoeder (djahe)
6 eetl. satesaus uit een potje
3 eetl. heet water
75 g gepelde pinda's
1-2 eetl. ketjap manis
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120062
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1392
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(Voor)bereidingstijd: ca. 15 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2