Worteltjescake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/25/1998 - 15:34
Bereidingswijze
In een grote deegkom de suiker, olie en vanille mixen.
De eieren toevoegen en mixen tot het goed vermengd is, het wordt een beetje schuimig.
Het bloem-mengsel toevoegen en goed vermengen.
Nu de worteltjes en nootjes en/of rozijnen er doorscheppen.
In een beboterde vorm gieten.
In de magnetron bakken voor 13 tot 15 minuten op de hoogste stand.
Het blijft bovenop een beetje vochtig, maar het is klaar als de taart terugspringt als je er voorzichtig op duwt.
Af laten koelen op een houten plank of een hitte bestendige ondergrond.

Je kan de taart ook in de oven bakken. Oven wel voorverwarmen tot 200 graden.
10 minuten bakken en dan temperen tot 180 graden.
Baktijd is dan 50 minuten tot een uur.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
worteltjescake "gemakkelijk"
Ingrediƫnten
250 g suiker
250 ml olie
1 theelepel vanilleextract
3 eieren
165 g bloem of zelfrijzend bakmeel
(1 1/2 theelepel bakpoeder als je gewone bloem gebruikt)
3/4 theelepel zout
2 1/2 theelepels kaneel
2 grote of 3 minder grote wortels geraspt(in een maatbeker is dat ongeveer 600 ml)
stukjes walnoot
100 g gewelde rozijnen(hoeft niet, maar is wel erg lekker)
Hulpmiddelen & keukengerei
magnetron
1 deegkom
1 kommetje voor het bloemmengsel
mixer
pannelikker
Leuke tips
Als het een beetje afgekoeld is op een taart rooster storten.
Je kan er een beetje poedersuiker over heen strooien en serveren met een beetje boter.

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120051
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
9706
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
worteltjes wassen, schillen en raspen.
De bloem, bakpoeder,de kaneel en zout zeven en in een kom bewaren.
Een schaal die in de magnetron kan goed insmeren met boter of margarine.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya