Bloemkolentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/25/1998 - 14:54
Bereidingswijze
Zeef het meel en voeg de zemelen die in de zeef achterbleven weer toe. Voeg wat zout toe en meng dit door het meel. Snij de boter op het meel met twee messen in korrels van boongrootte. Kneed met een hand de boter door het deeg en voeg wat water toe. Kneed er een soepel deeg van en laat dit een uur rusten op een koele plek. Maak ondertussen de vulling.
Verhit daartoe de zonnebloemolie in een braadpan en voeg het komijnzaad toe. Bak dit zo'n twee minuten en voeg dan de gepelde en gesneden uien toe. Voeg kerrie-, geelwortelpoeder en wat nootmuskaat toe. Was ondertussen de bloemkool en snij hem in roosjes. Voeg de kool toe aan de gefruite ui en bak ze mee. Voeg eventueel wat water toe.
Stoof het geheel vijf tot tien minuten en zet het vuur uit. Roer de eieren los met peper, zout en de yoghurt. Was de peterselie, snij ze fijn en voeg ze toe aan het yoghurtmengsel. Vet de springvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg het in de springvorm. Roer het afgekoelde bloemkoolmengsel door het ei-yoghurtmengsel. Stort het geheel in de vorm en bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden, stand 4) gedurende 45 minuten.
Ingrediƫnten
de bodem (springvorm van 24 cm doorsnede):
200 gram volkorenmeel, zout, 50 gram boter, 1 dl koud water.

De vulling: 1 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels komijnzaad, 2 uien, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel geelwortelpoeder, een snufje nootmuskaat, 1 bloemkool, wat water, 2 eieren, peper, zout, 2 dl yoghurt, een bosje peterselie.
Leuke tips
Tip: Serveer hierbij een gepofte aardappel met kruidenboter en een andijviesalade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
120047
Homepage ID
4933
Smaak
N
Teller
430
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eco