Bereidingswijze
Pel de ui en de knoflook en snij beide fijn.
Was de paksoi goed en verwijder zonodig de wortel. Snij van de bladkant de paksoi in 2 cm brede stukken, die dunner worden naarmate er meer steel komt. Snij de stelen in 1 cm brede stukken. Verwarm de sesamolie in een wok of pan met dikke bodem (braadpan). Voeg een stukje ui toe om te zien wanneer de olie heet genoeg is. Voeg dan de ui en de knoflook toe. Roer beide snel door de pan en voeg de gesneden paksoi toe. Roerbak het mengsel enkele minuten en strooi het sesamzaad erdoor. Roerbak het nog enkele minuten en dien het op. Op smaak maken met peper en zout is niet nodig. De combinatie van paksoi met sesam zorgt al voor een aparte smaak.
Was de paksoi goed en verwijder zonodig de wortel. Snij van de bladkant de paksoi in 2 cm brede stukken, die dunner worden naarmate er meer steel komt. Snij de stelen in 1 cm brede stukken. Verwarm de sesamolie in een wok of pan met dikke bodem (braadpan). Voeg een stukje ui toe om te zien wanneer de olie heet genoeg is. Voeg dan de ui en de knoflook toe. Roer beide snel door de pan en voeg de gesneden paksoi toe. Roerbak het mengsel enkele minuten en strooi het sesamzaad erdoor. Roerbak het nog enkele minuten en dien het op. Op smaak maken met peper en zout is niet nodig. De combinatie van paksoi met sesam zorgt al voor een aparte smaak.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept van De Kleine Aarde
Ingrediƫnten
1 ui, 1 teentje knoflook, 750 gram paksoi, 1 eetlepel sesamolie, 5 eetlepels sesamzaad.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120046
Homepage ID
4933
Smaak
P
Teller
4230
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht