Bereidingswijze
Pel de ui en snij hem in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en voeg de ui toe, samen met tomatenpuree of blokjes rijpe tomaat, gember-, paprika- en serehpoeder.
Fruit het geheel enkele minuten. Was ondertussen de Chinese kool en snij hem in 1,5 cm brede stukken. Voeg de kool toe en laat het geheel smoren. Snij de gemberbolletjes fijn of haal ze door een knoflookpers. Voeg ze, samen met de siroop en 1 dl water, toe aan het groentenmengsel.
Roer de maizena uit met de bruine suiker en voeg de azijn toe. Maak het geheel, onderwijl goed roerend, verder aan met de rest van het water. Roer als de kool tien minuten heeft gesmoord het aangemengde maizenapapje erdoor en blijf roeren tot het geheel bindt.
Maak de saus af met peper, zout, ketjap of tamari en voor de liefhebbers wat sambal.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept van De Kleine Aarde
Ingrediƫnten
2 uien, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels tomatenpuree of drie overrijpe tomaten, wat gemberpoeder, paprikapoeder en serehpoeder, 1 Chinese kool (750 a 1000 gram), 2 gemberbolletjes en 2 eetlepels siroop, 2 dl water, 3 eetlepels maizena, 2 eetlepels bruine suiker, 3 eetlepels azijn, peper, zout, ketjap of tamari, (sambal).
Leuke tips
Tip: Geef hierbij gekookte basjmati-rijst en fijngeprakte hardgekookte eieren. Voor dit gerecht kan ook spitskool worden gebruikt.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
120045
Homepage ID
4933
Smaak
Z
Teller
2060
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht