Bereidingswijze
Schil de koolrabi's goed, zodat er geen houtachtige nerven meer aanzitten. Bewaar enkele mooie bladeren. Halveer de koolrabi's en snij ze tot blokjes. Boen de aardappel of schil hem, snij ook deze in blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de blokjes koolrabi en aardappel toe. Laat het geheel twee a drie minuten smoren, met de deksel op de pan. Voeg de bouillon toe en laat het geheel twintig minuten zachtjes koken. Pureer de soep door middel van een passe-vite of staafmixer. Roer de melk door de soep en verhit deze zachtjes. Prak met een vork de gorgonzola en voeg deze eveneens aan de soep toe. Maak de soep op smaak af met zout, peper en fijngesneden peterselie. Voeg eventueel koolrabiblad toe. Voeg vlak voor het opdienen voorzichtig de zure room toe.
De soep dan niet meer verwarmen.
De soep dan niet meer verwarmen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een recept van De Kleine Aarde
Ingrediƫnten
2 koolrabi's (400 gram), 1 aardappel, 1 eetlepel olijfolie, 0,5 liter groentebouillon, 1 dl melk, 50 gram gorgonzola, zout en peper, peterselie, 1 dl zure room.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120044
Homepage ID
4933
Smaak
P
Teller
4466
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht