Bereidingswijze
breng een pan water met zout aan de kook, komkommerplakken er in en 3 a 4 minuten laten koken.Laten uitlekken in een vergiet.
Beboter de vuurvaste schaal.Begin onderin met een laag komkommerschijfjes, bestrooi deze met peper, vervolgens een laagje tomatenschijfjes, bestrooi deze met wat zout.Ga om en om zo door, eindig met een laag tomaat. Meng de geraspte kaas met wat paneermeel, en strooi dit mengsel gelijkmatig over de groenteschotel.
Paar klontjes boter er op en 20 a 30 minuten in de oven, 200 a 220 graden C.
Beboter de vuurvaste schaal.Begin onderin met een laag komkommerschijfjes, bestrooi deze met peper, vervolgens een laagje tomatenschijfjes, bestrooi deze met wat zout.Ga om en om zo door, eindig met een laag tomaat. Meng de geraspte kaas met wat paneermeel, en strooi dit mengsel gelijkmatig over de groenteschotel.
Paar klontjes boter er op en 20 a 30 minuten in de oven, 200 a 220 graden C.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zomerse stoofschotel komkommer - tomaten
Ingrediƫnten
1 grote komkommer, 1 kg tomaten, geraspte kaas, paneermeel, zout, peper, wat boter of margarine
Hulpmiddelen & keukengerei
vuurvaste schaal
Leuke tips
Gekookte aardappels er bij, en eventueel een restje jus.
Lekker voor een vleesloze dag, maar je mag er van mij best een gehaktbal bij eten !
Lekker voor een vleesloze dag, maar je mag er van mij best een gehaktbal bij eten !
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119962
Homepage ID
4878
Smaak
N
Teller
492
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
komkommer wassen en in plakken van 1 a 1,5 cm snijden. Tomaten wassen en schillen, eveneens in plakjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht