Eend Met Mango-Saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/1998 - 21:48
Bereidingswijze
Wrijf de eenden van binnen en van buiten in met de kerriepoeder en een beetje zout.
Braad ze in de een braadslee met een paar lepels water 30 minuten, terwijl men ze regelmatig omkeerd.
Giet dan een gedeelte van het vet af en voeg de gesneden groenten toe, en braad ze gaar bij matige hitte.
Neem dan de eenden uit de pan en deglaceer de pan met het bruine fond. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel goed doorkoken.
Bind de fond met de maizena, controleer of de smaak naar wens is en zeef deze dan.
Maak de saus dan af met de klein gehakte mango-chutney en de saus ervan.
Kook de rijst en de groenten als risotto onder toevoeging van de geprikte ui, safraan, kaneel en het laurierblad.
Als de rijst gaar is neem je de laurier en de kaneel uit de pan.
Snijd de eenden eerst in vieren en dan in plakken, leg ze op een voorverwarmde schotel op de rijst en giet er wat saus overheen.
Serveer de rest van de saus apart.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
een gerecht voor echte smulpapen
Ingrediƫnten
- 2 vlezige tamme eenden van elk 2 kilo
- 1 ui
- 1 kleine wortel
- 1 selderijstengel
- 1 theelepel tomatenpuree
- 4 dl bruine fond
- 3 eetlepels mango-chutney
- maizena
- 400 gr. rijst
- 50 gr. boter
- 1 geprikte ui
- 1 stukje kaneel van 3 cm
- 1 klein laurierblad
- 1 snuf saffraan
- kerriepoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119961
Homepage ID
4210
Smaak
N
Teller
2690
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
louis