Erwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/1998 - 14:04
Bereidingswijze
De spliterwten wassen en 1 uur koken in 3 liter water. Dan de krabbetjes en het vers spek erbij doen. Als het kookt even af-schuimen. Alles weer 1 uur laten doorkoken.
Ondertussen de groente zo klein mogelijk snijden. De bladselderij snipperen.
Al deze groenten bij de soep doen (na twee uur koken dus) en het geheel nog ruim een half uur laten koken.
Neem de krabbetjes uit de soep, verwijder de botjes en snijd het vlees klein.
Roer de soep glad door een roerzeef en breng hem zo nodig nog op de juiste dikte met kokend water of bouillon.
Laat de rookworst even in heet water wellen en voeg hem daarna in plakjes gesneden op het laatst toe. Uiteraard ook het vlees toevoegen. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.
Als men dit gerecht in de snelkookpan wil klaarmaken alles tesamen 40 a 50 minuten onder druk koken (behalve de rookworst).
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker voor tijdens de koude dagen.
Ingrediƫnten
500 gram spliterwten
ongeveer 3 liter water
1 pond krabbetjes in niet te grote stukken (=varkensvlees)
250 gram in dobbelsteentjes gesneden vers spek
2 (of meer) grote preien
1 grote winterpeen
1 selderijknol
1 bosje bladselderij
eventueel een paar aardappelen
1 rookworst
Leuke tips
Zorg eerst voor lekker guur weer buiten.
U kunt hiervoor contact opnemen met John Bernard. Deze soep is de 2e dag het lekkerst.
Eten met (bruin) brood.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
119892
Homepage ID
4798
Smaak
N
Teller
2585
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jerryoosterling