Bereidingswijze
Een ossenhaas bak je 5 min. in de boter zodat de buitenkant dicht geschroeid is. In diezelfde boter doe je de champignons en het uitje, bak dit 2 minutjes door doe dan de knoflook erbij (uitgeperst), hierna de rauwe ham fijn snijden en erdoorheen mengen, hierna de kervel, peterselie en tijm erbij. Bak dit ongeveer 5 minutjes door doe er dan de slagroom er door heen, en roer dit door totdat het een papje wordt.
leg de plakjes bladerdeeg zo overelkaar dat ze aan de randen aansluiten, ga er nu met de deegroller overheen dat het een geheel wordt. Leg hierop 1/3 van het papje. Leg hierboven op de ossenhaas, en smeer de rest van het papje (2/3 deel) over de ossen haas heen.
Vouw het bladerdeeg erom heen dicht en leg dit in een voorverwarmde oven ( -/ 200 graden) en na 30 minuten heb je een heerlijk recept.
leg de plakjes bladerdeeg zo overelkaar dat ze aan de randen aansluiten, ga er nu met de deegroller overheen dat het een geheel wordt. Leg hierop 1/3 van het papje. Leg hierboven op de ossenhaas, en smeer de rest van het papje (2/3 deel) over de ossen haas heen.
Vouw het bladerdeeg erom heen dicht en leg dit in een voorverwarmde oven ( -/ 200 graden) en na 30 minuten heb je een heerlijk recept.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ossenhaas in een jasje van bladerdeeg
Ingrediƫnten
Ossenhaas /- 500 gr.
boter
5 plakjes bladerdeeg
4 teentjes knoflook
150 gr. champignons
25 gram rauwe ham
1 ui
kervel 1 a 2 theelepels
peterselie 1 a 2 theelepels
tijm 1 mespuntje
slagroom /- 0.5 dl.
boter
5 plakjes bladerdeeg
4 teentjes knoflook
150 gr. champignons
25 gram rauwe ham
1 ui
kervel 1 a 2 theelepels
peterselie 1 a 2 theelepels
tijm 1 mespuntje
slagroom /- 0.5 dl.
Leuke tips
Met sla en gebakken aardappels
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119889
Homepage ID
4787
Smaak
N
Teller
1680
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht