Bereidingswijze
Schil en rasp de appel Besprenkel de appelrasp met 1/2 eetlepel citroensap. Meng het diksap en het water in een kom, roer de poffertjesmix erdoor. Voeg het ei, de olie en de appelrasp toe. Meng 80 gr boter met 40 gr poedersuiker, de rest van het citroensap en de kaneel. Zet een poffertjespan op een matig hoog vuur en laat de pan heet worden. Vet de holletjes in met een beetje gesmolten boter. Vul de holletjes 3/4 met beslag en laat de poffertjes aan beide kanten bruin worden. Leg de poffertjes op een bord en bestrooi ze met poedersuiker en leg er een klontje kaneelboter op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oerhollandse specialiteit
Ingrediƫnten
*1 kleine appel *1 eetlepel citroensap *1 dl koud water *3/4 dl appeldiksap *100 gr poffertjesmix *3 eetlepels losgeklopt ei *1 eetlepel slaolie *boter *poedersuiker *1/2 eetlepel kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
poffertjespan
Leuke tips
Zoete amandelpoffertjes: vervang de geraspte appel door 4 eetlepels gemalen amandelen. Hartige kaaspoffertjes: vervang het diksap door water en de appel door 4 eetlepels geraspte kaas. Serveer de poffertjes met kruidenboter.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
119875
Homepage ID
4749
Smaak
Z
Teller
1512
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
kloppen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht