Bereidingswijze
Snijd de sjalotjes in kwarten. Snijd de sukadelapjes in blokken en wentel deze door wat bloem. Braad het vlees in 50 gr van de boter aan. Voeg de sjalotjes, het laurierblaadje,de jeneverbessen en de kruidnageltoe en pers er knoflook boven uit. Bak al omscheppend nog 4 minuten. Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze aan het vlees toe. Bak nog 3 minuten. Schenk de rode wijn erbij en voeg zoveel bouillon toe dat het vlees net onder staat. Breng alles tegen de kook aan (niet koken), sluit de pan af en 1 uur zachtjes stoven. Maak de paddestoelen schoon, halveer ze en bak ze in de rest van de boter tot het meeste vocht verdampt is. Voeg ze met het uitgelopen vocht toe aan het vlees. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
*8 sjalotjes *500 gr sukade-lapjes *bloem *75 gr boter *1 blaadje laurier *4 jeneverbessen *1/4 tl gemalen kruidnagel *1 teentje knoflook *1 rijpe vleestomaat *1 dl rode wijn *1/2 l runderbouillon *250 gr kastanjechampignons *200 gr shii-take zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Naar eigen keuze
Leuke tips
Lekker met vers stokbrood en een salade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119874
Homepage ID
4749
Smaak
N
Teller
822
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ingredienten klaar maken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht