Bereidingswijze
Stoof het rundvlees in ca. 2-3 uur gaar. Braad het eerst goed aan in olijfolie, voeg de uienringen toe en de kruiden. blus het geheel af met bokbier en voeg water toe totdat vlees onder water staat.
laat het vlees rustig stoven.
Smeer de ovenschaal in met roomboter en leg onderin het mengsel van uien en vlees.
Leg hierbovenop de appelringen.
Bedek het geheel met aardappelpuree en plaats de schaal in de oven onder de gril(250C)voor een krokant korstje.
Voeg tegen het uitdrogen een beetje jus van het vlees toe voordat de schaal de oven in gaat.
laat het vlees rustig stoven.
Smeer de ovenschaal in met roomboter en leg onderin het mengsel van uien en vlees.
Leg hierbovenop de appelringen.
Bedek het geheel met aardappelpuree en plaats de schaal in de oven onder de gril(250C)voor een krokant korstje.
Voeg tegen het uitdrogen een beetje jus van het vlees toe voordat de schaal de oven in gaat.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hollandse rundvleesschotel voor de winter.
Ingrediƫnten
1 kg zure appelen, 1 kg rundvlees, 4 grote uien, kruiden (peper, laurier, provenciaalse kruiden, kruidnagelen, jeneverbes),
2 flesjes bokbier, 2 zakjes aardappelpuree, olijfolie, melk.
2 flesjes bokbier, 2 zakjes aardappelpuree, olijfolie, melk.
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan, ovenschaal.
Leuke tips
Moet heet worden geserveerd. Peper uit de molen en zout naar smaak. Drink er een stevige rode wijn bij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119826
Homepage ID
4584
Smaak
Z
Teller
822
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het rundvlees in blokken en verwijder de ergste vetranden. schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. maak de uiten schoon en snijd de uien in ringen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid