Bereidingswijze
Als het vlees gaar is in stukken snijden van ca. 4x3 cm; 2 cm dik. Deze stukken iets uiteen vezelen met de vingers.
Maak een mengsel van Azijn, zout, basterdsuiker, Laos, ui, water en knoflook en laat het vlees er ongeveer een a twee uur in liggen.
Bak het vlees met de sambal daarna in hete olie knapperend en doe er het overgebleven mengsel bij. (de boemboe). Laat dit nog een kwartiertje sudderen op een laag vuurtje.
Maak een mengsel van Azijn, zout, basterdsuiker, Laos, ui, water en knoflook en laat het vlees er ongeveer een a twee uur in liggen.
Bak het vlees met de sambal daarna in hete olie knapperend en doe er het overgebleven mengsel bij. (de boemboe). Laat dit nog een kwartiertje sudderen op een laag vuurtje.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken Rundvlees
Ingrediƫnten
1 pond Rundvlees
2 grote (fijngesneden) uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 liter water
zout naar smaak (laat ik zelf weg)
4 eetlepels azijn
1 eetlepel bruine bastersdsuiker
4 theelepels Laos
2 theelepels sambal
2 grote (fijngesneden) uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 liter water
zout naar smaak (laat ik zelf weg)
4 eetlepels azijn
1 eetlepel bruine bastersdsuiker
4 theelepels Laos
2 theelepels sambal
Hulpmiddelen & keukengerei
Olie om te bakken.
Leuke tips
Met witte rijst, of als onderdeel van een rijsttafel.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
119825
Homepage ID
4569
Smaak
U
Teller
266
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook het vlees (evt. met wat zout) gaar in het water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht