Bereidingswijze
Doe de olie in de wadjang en laat dit goed heet worden op hoog vuur.
Voeg de spek toe en als die is uitgelaten voeg je de uien en sambal toe.
Als de uien "waterig" zijn doe je het blik sperciebonen (met het vocht) erbij en de nootmuskaat.
Als dit kookt zet je het vuur zacht en laat dit nog even doorsudderen.
Voeg de spek toe en als die is uitgelaten voeg je de uien en sambal toe.
Als de uien "waterig" zijn doe je het blik sperciebonen (met het vocht) erbij en de nootmuskaat.
Als dit kookt zet je het vuur zacht en laat dit nog even doorsudderen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het lievelingsgerecht van mijn vrouw.
Ingrediƫnten
Pond (of blik) spercieboontjes
2 uien
pakje magere vetspek (ca. 300 gram)
1 theelepel nootmuskaat
5 eetlepels olie ( bakolie "Oosterse kruiden)
1 theelepel Sambal Oelek
2 uien
pakje magere vetspek (ca. 300 gram)
1 theelepel nootmuskaat
5 eetlepels olie ( bakolie "Oosterse kruiden)
1 theelepel Sambal Oelek
Hulpmiddelen & keukengerei
Wadjang
Leuke tips
Als onderdeel van een rijsttafel; echter ook zo met witte rijst als maaltijd te gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
119824
Homepage ID
4569
Smaak
N
Teller
1612
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de uien in niet al te kleine stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht