Bereidingswijze
De 3 eiwitten met het zout stijfslaan en even in de koelkast zetten.
De boter, suiker, citroenaroma, 1 ei en 3 dooiers in een andere kom doen.
Met de mixer kloppen zodat alles goed door elkaar komt.
Het gezeefde cakemeel er bij doen en daarna de eiwitten met een lepel doorheen scheppen.
In de vorm doen en 1uur en 10 min. bij 160gr. bakken. Tijdens het bakken niet de oven openen.
Als de cake klaar is direct uit de vorm halen en in alufolie verpakken en op z'n kop laten afkoelen,ongeveer 3 uur.Door dit te doen blijft de bovenkant vlak.
De boter, suiker, citroenaroma, 1 ei en 3 dooiers in een andere kom doen.
Met de mixer kloppen zodat alles goed door elkaar komt.
Het gezeefde cakemeel er bij doen en daarna de eiwitten met een lepel doorheen scheppen.
In de vorm doen en 1uur en 10 min. bij 160gr. bakken. Tijdens het bakken niet de oven openen.
Als de cake klaar is direct uit de vorm halen en in alufolie verpakken en op z'n kop laten afkoelen,ongeveer 3 uur.Door dit te doen blijft de bovenkant vlak.
Ingrediƫnten
2 ons cakemeel, 2 ons bakgraag (van een bekend merk) 2 ons witte basterd, 4 eieren, zout en ciroenaroma.
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm van 30 cm, liefst met teflon aan de binnenkant,
zeef, busje invetter, 2 beslagkommen, mixer, weegschaal en oven
zeef, busje invetter, 2 beslagkommen, mixer, weegschaal en oven
Leuke tips
Smaakt heerlijk op elk moment van de dag.
Variatie: Doe inplaats citroenaroma eens een potje bakgember er door.
Variatie: Doe inplaats citroenaroma eens een potje bakgember er door.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
119823
Homepage ID
3923
Smaak
Z
Teller
3336
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
cakevorm invetten, meel en boter afwegen.
3 eieren splitsen en oven voorverwarmen.
3 eieren splitsen en oven voorverwarmen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht