Bereidingswijze
was de rozijnen en krenten en laat ze uilekken.
voeg de rozijnen en krenten toe aan het gerezen deeg en kneed alles goed door
vorm van het deeg een brood en leg dit in het ingevette bakblik,dek af met vochtige doek en laat 1uur reizen op een warme plaats.
bak het brood ca. 40a50 min op 225 graden in een voorverwarmde oven tot de korst mooi bruin is.
bestrijk het brood na het bakken onmiddelijk met wat water of gesmolten boter.
stort het brood op een rooster en laat afkoelen.
voeg de rozijnen en krenten toe aan het gerezen deeg en kneed alles goed door
vorm van het deeg een brood en leg dit in het ingevette bakblik,dek af met vochtige doek en laat 1uur reizen op een warme plaats.
bak het brood ca. 40a50 min op 225 graden in een voorverwarmde oven tot de korst mooi bruin is.
bestrijk het brood na het bakken onmiddelijk met wat water of gesmolten boter.
stort het brood op een rooster en laat afkoelen.
Ingrediƫnten
500gr bloem
10 gr zout
35 gr gist
2,5 dl lauwwarme melk
1ei
50 gr suiker
50 gr zachte boter
200gr rozijnen
300gr krenten
10 gr zout
35 gr gist
2,5 dl lauwwarme melk
1ei
50 gr suiker
50 gr zachte boter
200gr rozijnen
300gr krenten
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
119813
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
4409
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
volg het basis recept voor wit melkbrood op mijn pagina.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht