st. nicolaasbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/22/1998 - 10:13
Bereidingswijze
kneed het gerezen deeg enkele min. door op een met bloem bestoven werkblad
rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 1 cm.
snijd uit de deeglap de pop in de vorm van st. nicolaas uit.
vorm van het overgebleven deeg rolletjes of reepjes en decoreer hiermee de goedheiligman.
leg op de plaats van de ogen 2 rozijnen en vesier eventueel nog verder met de rozijnen.
leg de st. nicolaas op een ingevet bakblik en bestrijk hem met het losgeklopte ei.
leg een vochtige theedoek erover en op een warme plaats 1 uur laten reizen.
bak de pop ca. 30 min in een voorverwarmde oven tot hij gaar is en een mooie bruine korst heeft gekregen.vrolijk sinterklaasfeest.
Ingrediƫnten
500gr bloem
10gr zout
2dl lauwwarme melk
3 eetlepels suiker
50gr zachte boter
enkele rozijnen
1 losgeklopt ei
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
119812
Homepage ID
2355
Smaak
Z
Teller
372
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
volg het basis recept voor wit melkbrood op mijn pagina.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia
Gelegenheid