Bereidingswijze
meel in een kom doen zout langs de rand toevoegen.
schenk het gist mengsel in een kuiltje in het midden en kneed het geheel 10 min door elkaar.vorm een bal van het deeg en leg de bal in een kom dek af met vochtige doek.
laat het op een warme plaats 1 uur reizen tot het volume verdubbeld is.
kneed het nogmaals krachtig door en doe het in de beboterde en met bloem bestoven bakblik voor brood.
nogmaals afdekken met vochtige doek en 1 uur laten reizen.
bak het brood ongeveer 50 min opo 225graden.
stort het brood op een rooster en laat afkoelen.
schenk het gist mengsel in een kuiltje in het midden en kneed het geheel 10 min door elkaar.vorm een bal van het deeg en leg de bal in een kom dek af met vochtige doek.
laat het op een warme plaats 1 uur reizen tot het volume verdubbeld is.
kneed het nogmaals krachtig door en doe het in de beboterde en met bloem bestoven bakblik voor brood.
nogmaals afdekken met vochtige doek en 1 uur laten reizen.
bak het brood ongeveer 50 min opo 225graden.
stort het brood op een rooster en laat afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
basis recept voor wit water/melkbrood bruin/volkorenbrood
Ingrediƫnten
500gram bloem/tarwemeel/grof gemalen volkorenmeel.
10gr zout
30gr gist
3dl lauwwarm water/melk/water/water of karnemelk
2 theelepels suiker
20 gr vet
10gr zout
30gr gist
3dl lauwwarm water/melk/water/water of karnemelk
2 theelepels suiker
20 gr vet
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
119811
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
22691
Drank
Uit
Bookmarked
45
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
los de gist in het water/melk/karnemelk op voeg de suiker toe laat 10 min op warme plaats staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht