Bereidingswijze
Snijd de paddestoelen in kleine stukjes (paddestoelen die je kunt gebruiken: grotchampignons, honingzwammen, kastanje- of berkenboleten, cantharellen). Zet de oven op zijn hoogst en gooi een klont boter in de koekenpan. Laat boter uitbruisen en gooi paddestoelen in de pan, even op hoog vuur en omschudden. Intussen: stukkken brood afsnijden, insnijden zodat het stuk brood open en dicht geklapt kan worden, beetje nat maken (met je natte hand) en in de oven leggen. Intussen: vuur onder paddestoelen temperen, maar niet helemaal laag, en een deksel op de paddestoelen leggen. Vijf minuten later: deksel van pan, vuur hoog (vocht enigszins indampen), flamberen met de madera. Vuur zacht broodjes uit oven halen, openklappen op de borden, en paddestoelen er op leggen.
Vertel iets leuks over dit recept
Een erg lekkere manier om de zaterdag mee te beginnen
Ingrediƫnten
Paddestoelen, Turks brood, port of madera, boters
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
119772
Homepage ID
4545
Smaak
N
Teller
1857
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht