Bereidingswijze
Klop de eieren met de suiker en kaneel. Voeg alroerend de melk toe. Shil het fruit en snijd ze in stukjes. Het fruit, de rozijnen, krenten en het brood bij het melkmengsel toevoegen. Even goed door elkaar roeren. Het moet een stevige massa worden. En laat dit geheel 20 min weken. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
Maak een mengel van wat suiker en paneermeel, bedek de broodbrij hiermee en doe er een paar klontjes boter op.
Bak hem in de oven in ongeveer 1 uurtje gaar en bruin.
Maak een mengel van wat suiker en paneermeel, bedek de broodbrij hiermee en doe er een paar klontjes boter op.
Bak hem in de oven in ongeveer 1 uurtje gaar en bruin.
Vertel iets leuks over dit recept
Het heerlijke recept van broodschotel van mijn moeder. Voor de zoetekauwen onder ons.
Ingrediƫnten
2 eieren, 60 gr. suiker, 8 dl melk, halfje oud wit brood, fruit wat je maar lekker vindt(bijv. appel, sinasappel, banaan), 50 gr. rozijnen, 50 gr. krenten. paneermeel en een klontje boter.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119771
Homepage ID
4235
Smaak
Z
Teller
11540
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haal de korstjes van het witte brood, snijd deze in blokjes.
Week de krenten en rozijnen.
Week de krenten en rozijnen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht