Bereidingswijze
Verhit de olie en bak daarin het verkruimel-de gehakt licht goudbruin. Fruit de ui even mee. Week de rijst een uurtje in lauw water en laat de korrels goed uitlekken. Voeg de rijst toe en laat ze heel licht goudgeel fruiten. Los de bouillonblokjes op in het warme water en giet dit op de rijst. Voeg saffraan, zout en peper toe. Leg een deksel op de pan en laat de rijst in ongeveer 30 minuten gaar worden. Roer alles lichtjes door elkaar. Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
3 el olie, 250 gram rundergehakt, 1 fijn-gesnipperde ui, 250 gram rijst (geen snel-kook), 5 dl water, 2 bouillonblokjes, paar draadjes saffraan, 1 tl zout, mespuntje peper, 1 el boter, 50 gram geraspte Parme-zaanse kaas.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119770
Homepage ID
4105
Smaak
N
Teller
633
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht