Gegratineerde Groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/20/1998 - 10:22
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 graden C. In een grote pan 2 liter water met zout aan de kook brengen. Ondertussen de broccoli en de bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. De wortels schrapen en in dunne plakjes snijden. De roosjes in het kokende water doen en na 1 minuut ook de wortels. De groenten nog eens twee minuten laten koken. In een vergiet goed laten uitlekken en de groenten in een ovenschaal doen. De erwten toevoegen.
Voor de saus de olie in een pan verhitten, de bloem toevoegen en 1 minuut onder voortdurend roeren laten koken. Beetje bij beetje de melk en de bouillon erbij gieten. Aan de kook brengen en al roerend 3 minuten laten koken. De saus van het fornuis halen en de helft van de kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. De saus over de groenten gieten. Zo verdelen dat alles bedekt is. De rest van de kaas erover strooien en ongeveer tien minuten in de oven gratineren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De milde kaassaus maakt van de groenten een romige verrassing.
Ingrediƫnten

Zout, 1 kleine bloemkool, 250 gram broccoli, 2 wortels, 150 gram diepvrieserwten en voor de saus: 2 theelepels zonnebloemolie, 1 eetlepel tarwebloem, 2 dl melk, 5 eetlepels groentebouillon, 100 gram geraspte kaas en peper.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
119712
Homepage ID
2694
Smaak
P
Teller
721
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kokkel