Bereidingswijze
De aardappels wassen en in een pan met ruim water doen. De komijn toevoegen en de aardappels gaar koken. De uien schoonmaken. De ene ui met het spek fijnsnijden en de andere in ringen snijden. De tomaten wassen en zonder steelaanzet in dunne plakjes snijden. De peterselie wassen en fijnhakken. De olie in een koekepan verhitten en de spekblokjes daarin bakken. De uisnippers bakken tot ze glazig zijn. Het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. Tomatenpuree, peterselie, zout, peper, paneermeel toevoegen en erdoor roeren. De kaas grof raspen. De aardappels schillen en in plakjes snijden met een dikte van ? cm. De oven voorverwarmen op 220 graden C. Een vuurvaste schaal invetten en de tomaten, de uiringen en het gehakt er in laagjes inleggen. Eindigen met een laagje aardappels. Kaas en botervlokjes erover verdelen. In de oven (gas 4-5, hete lucht 200 graden C) ongeveer 25 minuten bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
eenvoudig maar erg lekker, gehakt en tomaten onder ene kanpperig kaaskorstje
Ingrediƫnten
750 gram aardappels, 1 theelepel komijn, 2 grote uien, 100 gram doorregen spek, 1 vleestomaat, ? bosje peterselie, 1 eetlepel olie, 300 gram rundergehakt, 1 eetlepel tomatenpuree, zout en peper, 1 eetlepel paneermeel, 50 gram belegen Goudse kaas, 30 gram boter, boter voor de vorm.
Leuke tips
Als je geen vlees wilt eten, kun je in plaats van gehakt gaar gekookte blokjes koolrabi of wortel gebruiken, gemengd met 200 gram erwten en 150 gram zure room. De kaas kun je vervangen door sesamzaadjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
119710
Homepage ID
2694
Smaak
P
Teller
928
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht